Het zaadje van Dankbaarheid

ontkiemd?

De kracht van Lenthe

Bestellen

Wilt u graag deze box bestellen druk dan even op onderstaande knop. Dan komt u bij de juiste pagina, om deze mooie en inspirerende box te bestellen.

Dankbaarheid de Kracht van Lenthe
Dankbaarheid de Kracht van Lenthe
Dankbaarheid de Kracht van Lenthe

Dankbaarheid

is voor mij heel belangrijk, omdat niet alles vanzelfsprekend is in het leven. Wij kijken vaak sneller naar wat we niet hebben en waarderen daardoor minder wat we wel hebben. Deze Dankbaarheidsbox zit vol inspiratie en handvatten om u even stil te laten staan. Om tijdens uw dagelijkse bezigheden even op “pauze” te drukken, om te denken en te voelen waar u nou eigenlijk dankbaar voor bent. ik hoop hiermee een bijdrage te leveren aan een  meer positieve verbinding tussen de mensen op deze wereld.

dankbaarheid de kracht van lenthe
Dankbaarheidsbox de kracht van lenthe

Stichting “Make A Wish”

Terwijl ik bezig was met het creëren van de Dankbaarheidsbox, kwam het idee om de cirkel van dankbaarheid rond te maken. Ieder jaar wordt tien procent van de opbrengst van de boxverkoop geschonken aan “Make A Wish”. Deze stichting helpt jonge patiënten om hun allerliefste wens te laten uitkomen. Op deze manier wordt ook dankbaarheid weer doorgegeven en tegelijkertijd het goede doel gesteund dat kinderen herinneringen geeft om nooit te vergeten.

Wilt u meer weten over deze stichting kijk dan even op de site van “Make A Wish”

Dankbaarheidsoefening

Vroeger bij ons thuis dankten we altijd na het eten en ik nam dit gebruik mee naar mijn eigen gezin. Maar toen ik naar een hele lange tijd weer het Onze Vader had uitgesproken, dacht ik; “er luistert niemand naar wat ik uitspreek. Het lijkt wel dat ik gewoon een riedeltje aan het uitspreken ben en zo gauw deze klaar is dan is er een startsein om van tafel te mogen. Toen ben ik gaan nadenken hoe ik het gezin meer kon betrekken bij het gesprek. Een gesprek over; Wat had je anders kunnen doen vandaag? en Waar ben je dankbaar voor vandaag? Eerst was er wat gesputter van mijn puberdochter, maar algauw zetten wij dit idee in en ik moet zeggen het werkt fantastisch. Je hebt interactie met je gezin en iedereen aan tafel doet mee en denkt na over wat er allemaal goed ging. Ook kijkt een ieder terug naar de dingen die ze anders hadden kunnen doen. Dan komt er soms een mooi gesprek over “Hoe had je het anders kunnen doen?” of “Wat heeft het je opgeleverd, hoe je het nu hebt gedaan?” Ben blij dat we dit hebben geïntroduceerd. Het geeft verbinding, mooie gesprekken en inzichten.

dankbaar de kracht van lenthe

“Het zaadje van Dankbaarheid”

Ook social media zijn een dankbaar middel om inspiratie en positiviteit met elkaar te delen. U kunt zich aanmelden op deze Facebookpagina om vervolgens uw mooie momenten te delen, groot en klein. De pagina is bedoeld om mensen te laten delen en met elkaar in contact te brengen, om zo herinnerd te blijven aan mooie momenten en het geluksgevoel van dankbaarheid te vergroten. U bent van harte welkom om u aan te melden.

Dankbaarheid de kracht van lenthe
Dankbaarheid de kracht van lenthe

Kaart van Dankbaarheid

Onder het mom van “Spread the love”vindt u ook een kaart van dankbaarheid in deze box. Deze kaart is bedoeld om de kracht van dankbaarheid nog meer te verspreiden. Misschien is er iemand die u heeft geholpen, maar waar u nooit echt “dankjewel”tegen hebt gezegd. Of iemand waar u simpelweg dankbaar voor bent dat hij of zij in uw leven is. Door deze kaart te sturen maakt u een liefdevol dankbaar gebaar en groeit dit uit tot een waar geluksmoment voor u beiden. Deze kaart is ook los te bestellen. 

Dankbaarheidsoefeningen

In de doos zitten 12 kaarten met dankbaarheidsoefeningen, die je helpen om nog meer stil te staan bij alles waar je dankbaar voor kunt zijn en blijven. Vervolgens kun je dit kaartje in de klem bevestigen en op een prominente plek neerzetten zodat je er telkens aan wordt herinnerd. Ook kan dit natuurlijk met de andere 20 kaarten waar een mooie inspirerende tekst over dankbaarheid op staat.

Reviews

“Marieke heeft me op het spoor van dankbaarheid gezet en ik heb de kracht ervan meerdere keren ervaren, maar bij aanvang van de uitvaart van mijn moeder heb ik het daadwerkelijk gevoeld. Na een lang ziekbed overleed mijn moeder in november 2017. Ik had haar beloofd om op haar uitvaart te spreken, een uitvaart die in het teken zou staan van haar leven met mooie beelden en muziek. Dat was haar wens. Het was druk bij het uitvaartcentrum, waardoor het alleen nog mogelijk was om op een zaterdagmiddag om 16.00 uur samen te komen. Mijn moeder was geliefd, dat bleek, toen ruim 250 mensen in de aula zaten. Mensen uit alle hoeken van het land en die hun dag tot op dat moment op diverse manieren hadden doorgebracht, van de supermarkt, het huishouden tot het sportveld. Voordat ik begon met mijn bijdrage, heb ik alle aanwezigen gevraagd om hun ogen te sluiten en te denken aan een moment met mijn moeder waar zij dankbaar voor waren. De energie in de ruimte veranderde direct, waardoor wij op een hele liefdevolle en waardige manier afscheid hebben kunnen nemen van mijn moeder. Zij heeft het me niet meer kunnen vertellen, maar ik weet dat zij daar op haar beurt ook weer dankbaar voor is. Ik kan iedereen aanraden om dagelijks dankbaarheid te voelen, het verrijkt je leven. Hoe fijn is het dat Marieke ons daarbij helpt met de door haar gecreëerde dankbaarheidsbox. Een echte aanrader.”

Liefs, Joyce

Ik heb genoten van alle mooie dingen die jij Marieke van Lenthe bij elkaar gesprokkeld en verzameld en gemaakt hebt in je mooie Dankbaarheidsbox.
Een prachtig vormgegeven box, met mooie kleuren en patronen. Erg leuk zijn de inspiratiekaarten met teksten over Dankbaarheid, waarbij je dit nog meer vorm kan geven in je leven.De oefeningen die op de kaarten in het andere stapeltje vermeld worden zijn duidelijk en makkelijk uitvoerbaar. Erg leuk is dat je gelijk je dankbaarheid al kunt uiten door het versturen van de bijgevoegde kaart, die je aan iemand kunt sturen , die je ergens dankbaar voor bent of gewoon omdat deze persoon belangrijk in je leven is. Het feit dat er een klein deel van de opbrengst naar Make a Wish gaat, maakt het extra speciaal. Al met al een hele mooie Dankbaarheidsbox! Zeker een aanrader!

Liefs, Frieda

Wat een fantastische box is het geworden! Mag je oprecht trost op zijn en ik ben je dankbaar (:-)) want het is een mooi kado om weg te geven en in te zetten bij een coaching of training. Ik ga ook heel veel reclame voor je maken in mijn lessen!!!

Succes met alle mooie dingen die je aan te doen bent.

Liefs Millie

Met de inhoud van de Dankbaarheidsbox kunt u een verschil maken in energie, bewustwording en geluk. En door dat met elkaar te delen, vergroot de dankbaarheid des te meer. 

 

Heel veel plezier, geluk en dankbare momenten gewenst,

 

Een liefdevolle groet,

Marieke

Dankbaarheid de kracht van lenthe