Even Voorstellen...

coachingspraktijk Marieke van Lenthe

Hallo!

Ik ben Marieke van Lenthe

De weg naar een ander leven

De jas zat als gegoten

Na het afronden van mijn studie heb ik mooie en uitdagende functies gehad binnen een groot internationaal bedrijf. Ik heb in deze 25 jaar veel geleerd over interne bedrijfsvoering, commerciële uitdagingen en het omgaan met verschillende lagen van de organisatie. Dit heb ik altijd als zeer leerzaam en uitdagend gezien en deze jas paste mij dan ook als gegoten.

Stress en frustratie

 

De laatste jaren merkte ik dat ik het steeds minder leuk begon te vinden, de jas begon mij steeds minder te passen. Het plezier met collega’s was er nog wel, maar ik haalde geen voldoening meer uit mijn werk. Politiek gedoe, negativiteit en reorganisaties zorgde voor veel spanning, frustratie en stress.

Deze frustratie en steeds toenemende lusteloosheid nam ik mee naar huis waardoor ik vaker geïrriteerd en gejaagd was. Thuis zocht ik dan naar leuke alternatieven om zo mijn blijdschap een beetje terug te vinden.

coachingspraktijk marieke van Lenthe

Bevrijding

Steeds meer kreeg ik drang om te ontdekken wat er buiten de veilige, gebaande paden te beleven was en die paden waren voor mij niet meer te vinden binnen mijn huidige baan. Er kwam een reorganisatie en ik gaf aan dat ik graag als boventallig bevonden wilde worden.  Dit voelde voor mij als een bevrijding een keuze die ik zelf niet durfde te maken maar nu voor mij werd gemaakt. Dit geschenk zag ik vooral als een nieuwe mogelijkheid om te ontdekken wat het leven mij allemaal nog verder te bieden had. Want diep van binnen voelde ik altijd al wel dat er meer uit het leven te halen was , maar ik wist niet hoe.

Bewuste keuzes maken

coachingspraktijk marieke van lenthe

Dit heeft mij toen doen besluiten om een opleiding tot holistisch leefstijlcoach te gaan volgen. Dit was voor mij echt een hele stap, had altijd gezegd dat ik “nooit” meer naar school zou gaan. Toch nam ik de stap. De honger naar steeds meer bewustwording en persoonlijke ontwikkeling was groter dan de struggle om weer naar school te gaan. Daarnaast bezocht ik met regelmaat trainingen, lezingen en retraites. Zo leerde ik mijzelf steeds beter kennen en zag ik in wat er ècht toe doet in dit leven. Stapje voor stapje werd mij steeds meer duidelijk welke richting ik op wou.

Mogelijkheden

Had niet voor mogelijk gehouden dat ik dit allemaal in mij had. Het is een verrijking wanneer je begint te leven vanuit je mogelijkheden. Natuurlijk, vond ik het soms eng, dat heb ik soms nog, om de drempel over te gaan, die soms alsmaar hoger lijkt te worden. Maar het zijn alleen je gedachten die je op die ene comfortabele plek houden. 

Hoofd of Hart?

 

Nu na veel levenservaringen en leermomenten weet ik dat ik altijd keuzes heb gemaakt vanuit mijn hoofd. Had ook nooit anders geleerden kende ook niet anders. Nu neem ik veel meer beslissingen vanuit mijn gevoel. Hierdoor ervaar ik meer rust, voel ik mij fitter en heb ik meer vertrouwen in de toekomst. Hierdoor is ook praktijk, “aandacht voor jou” door ontstaan. Waar ik nu met veel aandacht, liefde en enthousiasme mensen help met hun hulpvraag(en). 

coachingspraktijk marieke van lenthe

Iets meer over mezelf

Ik ben Marieke van Lenthe woon in het groene, rustige dorpje Schuinesloot. Ik hou van wandelen, gezelligheid en humor,  onderneem graag iets leuks, ga, als ik kan, een paar keer per jaar naar mijn favoriete eiland Terschelling. Ik geniet van het leven en ben nog lang niet uitgeleerd.

Ik probeer elk jaar een nieuwe opleiding, workshop of training te volgen. Dat houd mij scherp en hierdoor breid ik mijn kennis steeds meer uit. Dit doe ik ook veel in de vorm van lezen, naar lezingen gaan, podcasts luisteren etc…

Vrij en blij coaching terschelling

Mijn kernwaarden

Dankbaarheid: met dankbaarheid zul je merken dat kleine stapjes groot worden

Gezondheid: een gezond leven door met plezier en liefde doen wat bij je past

Humor:  verruimt onze blik,  geeft ons een goed gevoel en helpt boosheid weg te nemen

Creativiteit: het vermogen om iets nieuws te vinden en iets nieuws te doen of maken

Wat anderen over mij zeggen

marieke van lenthe
coachingspraktijk Marieke van lenthe

Wat kenmerkt mij als coach?

Als coach maak ik gebruik van mijn vakkennis, maar daarnaast ook van mijn werk- en levenservaringen. Voel met je mee en geef aandacht aan dat wat nodig is. Alles mag er zijn en acceptatie hierin is helend. Kortom, een coach die je ruimte geeft om er te mogen zijn, luistert zonder oordeel, stimuleert en motiveert om kleine stapjes te zetten in de richting die jij op wil. Of het nu gaat om meer rust, gezonder eten of de dingen doen waar je blij van wordt. Alles is mogelijk als je het maar ècht wil!  

Opleidingen en trainingen

  • 2 jarige opleiding tot holistisch leefstijl- en wandelcoach geaccrediteerd op HBO-niveau 
  • Touch for health I
  • Opleiding tot ademcoach bij Marleen van den Hout 
  • Trainingen en workshops bij: Michael Pilarczyk –  Altazar Rossiter – bewustwordingsretraite Bridgeman Frankrijk
coachingspraktijk Marieke

Nu naar jou…

Is bovenstaande verhaal voor jou herkenbaar?

Het gevoel dat er diep van binnen iets borrelt? 

Het gevoel dat er meer uit het leven te halen valt, meer voldoening, meer uitdaging, meer rust, energie en geluksmomenten, maar je hebt geen idee hoe?

Ben je benieuwd of ik iets voor je kan betekenen? Neem dan contact met mij op via 06- 27 210 452 of via het contactformulier.

Met dankbare groet,

Marieke van Lenthe

Van jouw leven mag je een feestje maken. Het hoeft niet altijd gejaagd te zijn. Daarvoor zijn wij hier te kort. 

Laat de touwtjes wat los en maak er iets onwijs moois van.