Reviews

Reviews coaching

Ik kwam bij Marieke via een bericht op facebook zij gaf een workshop in het bos op zoek naar innerlijke rust. In een behoorlijk drukke tijd met 3 opgroeiende kinderen was ik wel op zoek naar wat rust dus ach ja, waarom niet mee gaan was mijn gedachte.

De wandeling was erg confronterend in de zin dat het besef dan eigenlijk toch wel echt kwam dat ik erg druk ben en weinig aan mezelf toe kom en te weinig rust neem. Na afloop kregen we een brief mee met de mogelijkheden die Marieke als holistisch leefstijl coach kan aanbieden.

Hier stond o.a. op meer ontspanning en tijd voor jezelf. Dit sprak mij op zich wel aan, wist totaal niet wat ik verwachten moest maar ach, waarom niet proberen…..

Ik vind het vaak lastig om persoonlijke punten onder woorden te brengen, maar Marieke luistert goed en weet op de juiste manier de dingen te vragen zodat de antwoorden wel komen.

Ik heb veel aan de gesprekken en de ademoefeningen gehad en manieren gevonden om iets negatiefs om te zetten naar iets positiefs. Marieke heeft me geholpen een goede basis te maken om voor mezelf de rust te vinden en dingen positief te bekijken, hier kan ik in de toekomst zeker mee verder.

Marieke heel erg bedankt!  

augustus 2018

  1. Hoe ben je bij Marieke terecht gekomen?

Ik ben via mijn moeder bij Marieke als coach terecht gekomen, zij komt namelijk vaak bij mijn moeder in de praktijk. Zo is mijn moeder erachter gekomen dat Marieke een coach is die mensen helpt met hulpvragen, waardoor mijn moeder heeft geregeld dat ik een keer langs kon komen voor een gesprekje omdat ik zelf zat met een hulpvraag.

  1. Wat was de hulpvraag?

Mijn initiële hulpvraag was om ‘beter om te kunnen gaan met mijn faalangst’, waarbij later ‘een beter zelfbeeld’ is bijgekomen.

  1. Hoe heb je de gesprekken ervaren?

Ik heb de gesprekken als heel erg fijn ervaren. Ik voelde dat er echt naar mij geluisterd werd, en ook niet één keer heb ik het gevoel gehad dat ik gekke dingen zei. Marieke kon mijn gevoelens heel goed onder woorden brengen, zelfs als dat zelf niet helemaal lukte. Wat ik vooral fijn vond was dat er niet meteen naar een oplossing gezocht werd, het was altijd eerst ‘waar komt het vandaan’, en daarna was het pas ‘en hoe kunnen wij dit oplossen’.

  1. Zou je Marieke aanraden als coach?

Absoluut, voor de redenen die ik bij vraag 3 gegeven heb, maar ook omdat ze een fijn stemgeluid heeft en vaak wel wist hoe ze om moest gaan met die probleem stellingen die ik haar gaf, doormiddel van bijvoorbeeld oefeningen en gesprekken.

Alidia september 2018

Ik heb de coaching sessies die ik bij Marieke heb gevolgd als zeer prettig ervaren.

Ze heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven, waar ik weer mee verder kan.

In elke sessie was veel afwisseling, de ontspanning en ademhalingsoefening die ze met mij deed waren echt super. Ik kwam elke keer ontspannen  terug van de sessie met veel energie, en dingen waar ik in het dagelijkse leven mee aan de slag kon gaan. De manier waarop Marieke mij heeft gecoacht voelde als een warme deken, ze had echt een luisterend oor, en heeft mij tot na denken gezet, waar ik weer mee verder kan, en over kan gaan tot actie.

Het was echt super fijn om door haar te worden gecoacht. Top!!

 

Jenny maart 2019

 

Ik ben ontzettend blij dat ik deze kans heb gekregen. Ik vind Marieke een hele fijne coach, omdat ze echt naar je luistert. Marieke voelt bepaalde dingen aan maar controleert ook of dat klopt. Door de ademhalingsoefeningen ben ik mij bewuster van mijzelf en kan ik makkelijker ontspannen, terwijl ik van te voren dacht dat het niks voor mij zou zijn.

Karin

april 2019

 

coachingspraktijk marieke van lenthe

Marieke is een hartelijke en warme vrouw die door haar manier van vragen stellen me goed aan het nadenken heeft gezet. Ze wist me iedere keer te enthousiasmeren om keuzes voor mezelf te maken waar ik energie van krijg.

Ik kan een coachingstraject bij Marieke van harte aanbevelen aan iedereen die uitgeblust is en niet goed weet waar te beginnen om hier verandering in aan te brengen.

 

Groetjes Nanda.

april 2019

Ik ben zelf periodes bezig geweest met gezonder eten, maar dit hield ik niet vol omdat ik er geen kennis over had. Toen ik de oproep van Marieke op facebook zag vond ik dit de perfecte kans. Een mooie kans om met mijzelf aan de slag te gaan. Marieke heeft altijd heel goed naar mij geluisterd en toont oprechte interesse. Ik heb hierdoor veel inzichten gekregen in bewegen en voeding, maar Marieke heeft mij ook geleerd om te zorgen voor ontspanningsmomenten omdat dit er bij mij vaak bij in schoot. Ik zou het coaching traject bij Marieke zeker aanraden, omdat je veel leert over jezelf maar je ook bewust wordt van het effect van beweging en voeding op je energie en het fit voelen. Marieke, nogmaals bedankt!

Sharon mei 2019

Tijdens een aantal coaching sessies zijn we ingegaan op de vraag:  Waar sta ik eigenlijk voor, wat wil ik uitstralen en accepteer ik mezelf eigenlijk wel.  Het was heel mooi om te ervaren dat ik na elke sessie weer tot een aantal inzichten kwam. Soms heel confronterend, op andere momenten heel herkenbaar. Het was leerzaam om te ervaren wat situaties en gedachten met mij deden en welke invloed die op mij hebben. Marieke liet me aan de hand van meerdere technieken ervaren. 

Groetjes Petra

juni 2019

 

 

 

review coachingspraktijk marieke van lenthe

Onderstaand een verslagje hoe ik je hulp heb ervaren:

“Doordat ik in een moeilijke fase in mijn leven zat , was ik op zoek naar hulp en kwam door een berichtje op facebook bij Marieke terecht. De gesprekken waren soms confronterend maar Marieke leerde mij op een andere manier naar mezelf kijken. De manier van vragen stellen en de oefeningen die we deden hielpen mij daarbij . Door de coaching voel ik me weer krachtig en beter in balans. Ik heb weer plezier in mijn werk, zie alles niet meer zo somber in en ben beter in staat te relativeren, meer te genieten van het leven en van de kleine dingen om met heen.
Zonder hulp van Marieke was me dit niet gelukt. Ze heeft me handvatten aangereikt die ik in moeilijke periodes weer op kan pakken.
Marieke, bedankt voor de hulp die je me geboden hebt.”

Hillie september 2019

Reviews retraite Vrij & Blij

Vrij & blij retraite Terschelling
Vrij & blij retraite Terschelling
Vrij & blij retraite Terschelling

Wat mij zo aansprak aan de Vrij en Blij retraite is de combinatie van de prachtige natuur op het eiland en het praktische programma. Niks zweverigs aan, maar met de heerlijk nuchtere en warme begeleiding van Marieke juist een beleving om niet te vergeten. Echt tot rust komen, tijd voor jezelf en mooie nieuwe inzichten. Voor mij persoonlijk was het hoogtepunt de zonsopgang op het wad, ontroerend mooi. En de diverse ademhalingsoefeningen met meditatie. Bedankt Marieke, je bent een topper.

vrij en blij retraite

Retraite was voor mij nieuw, nog nooit van gehoord. Maar na het lezen van de beschrijving werd ik enthousiast en heb me opgegeven voor een weekend op Terschelling. Er was snel een klik met de andere deelnemers, dat is het voordeel van een kleine groep gelijkgestemden. Na de eerste ademhaling oefeningen merkte ik al verschil in mijn gemoedstoestand, ik werd rustiger en dat heb ik nog steeds. Als ik nu merk dat mijn hartslag omhoog gaat of het stressniveau stijgt, ga ik bewust adem halen en merk dat ik snel weer tot mezelf kom. Heel fijn!!

Ook de inzichten die ik gekregen heb zullen mij helpen om mijn doelen te bereiken. Bewust dankbaar zijn voor dagelijkse dingen, misschien vanzelfsprekend maar sta er eens bij stil. Retraite is een investering in jezelf. Doen!

Ik kijk terug op een mooi weekend, dankjewel voor deze ervaring.

Liefs Danielle

coachingspraktijk marieke van lenthe
retraite Vrij & Blij

Reviews workshops

‘dromen zichtbaar maken’.

 

  1. Hoe zijn jullie bij de workshop terecht gekomen?

We zijn bij de workshop terecht gekomen doordat Marieke een van ons een mail stuurde over de workshop. Het leek ons leuk en interessant om de workshop bij te wonen, omdat wij nog nooit zoiets gedaan hadden.

  1. Wat hebben jullie precies bij de workshop gedaan en wat vonden jullie ervan?

We zijn de workshop begonnen door kennis te maken met de andere mensen die aan de workshop meededen, door wat met elkaar te praten met een kopje thee of koffie erbij. Hierna heeft Marieke zich voorgesteld en duidelijk uitgelegd wie zij is, wat zij doet en wat wij die avond gingen doen. Daarna heeft ze ons ingeleid door een korte adem oefening te doen, waarna we begonnen zijn met de opdracht. Eerst kregen we een paar voorbeelden te zien, zodat wij op een groot vel papier onze energiegevers, onze krachten en onze doelen konden noteren, met eventuele tekeningen erbij voor verduidelijking.
De sfeer tijdens te workshop was fijn en gezellig, wij voelden ons op ons gemak en erbij betrokken omdat Marieke de focus op iedereen gericht hield waardoor niemand uitgezonderd werd. Verder was de plek ook erg gezellig en huiselijk, maar misschien wel een beetje klein. Door de grote vellen papier was het wat krap aan de tafel, maar verder was alles goed geregeld.

  1. Zouden wij de workshop aanraden?

Wij zouden de workshop zeker aanraden, vooral voor mensen die een droom hebben maar niet zeker weten hoe/of ze deze kunnen bereiken. Het was heel fijn om een keer te focussen op alle goede dingen die wij kunnen, en ook de goede dingen in ons leven (zoals het opschrijven van de dingen die ons energie geven). Alles bij elkaar was het een leuke en leerzame avond.

Anna & Alidia   april 2019

Wat een mooie en waardevolle avond. Even uit de waan van de dag en bezig zijn met wie ben ik, waar krijg ik energie van, waar ben ik goed in van en wat wil ik eigenlijk. En het resultaat een mooie poster die me er elke dag weer aan herinnert waar ik naar toe wil met mijn leven. Door te kijken naar wat je wel wil bereik je meer dan door je te focussen op wat je niet wil.

Petra april 2019

dromen zichtbaarmaken workshopA
Dromen Zichtbaar maken

Wandelworkshop “Met Lenthe op Pad”

Na meerdere keren het bericht van Marieke voorbij te hebben zien komen op Facebook, heb ik toch de stoute schoenen aangetrokken en me aangemeld voor de workshop “Innerlijk Avontuur”.

Ik had niet echt een idee wat te verwachten, wandelen in stilte en genieten van het moment, aandacht focussen… Tja…

Maar het pakte erg goed uit! Met een leuk groepje dames hebben we een mooie wandeling gemaakt. En inderdaad, deels in stilte, net als wanneer ik alleen wandel. Maar door de opdrachtjes die we van Marieke kregen onderweg, heb ik toch op een hele andere manier deze wandeling beleefd.

Ik heb stilgestaan bij en inzicht gekregen in bepaalde dingen die ik doe en waarom ik die (zo) doe. Door de oefeningen ben ik me ook meer bewust geworden van onder andere mijn ademhaling en manier van wandelen. Waardoor het ook echt stiller werd in mijn hoofd en ik meer kon genieten van de wandeling op zich.

Zelfs mijn pauze-rondje over het industrieterrein werd deze week ineens een andere ervaring 😊

Niks zweverigs, maar wel een erg leuke (en verhelderende 😉) workshop!

 

Marieke bedankt!

 

 

holistisch leefstijl coach marieke van lenthe
Sluit Menu