Stilstaan & Vooruitkijken
met Lenthe & Gaia
op Terschelling

VOOR VROUWEN
om hun krachten te bundelen, elkaar te empoweren, te bekrachtigen en vooral om van elkaar te leren?  

 Data: 

 18 – 21 juni 2021(nog 2 plekken vrij) 

Wil je graag met een eigen groep vrouwen, op een eigen gekozen locatie, op retraite, vraag dan naar de mogelijkheden

Dag lief mens,
Voor velen van ons was 2020 een pittig jaar. Een jaar waarin je misschien meer stress, teleurstellingen en pijn hebt moeten ervaren dan voorgaande jaren. Een jaar waarin je wellicht je baan bent kwijtgeraakt of een geliefde. Een jaar waarin velen van ons zich opgesloten hebben gevoeld, thuis of in de werkruimte.

Een nieuw jaar, een nieuwe bladzijde, een nieuw begin. Hoe mooi zal het zijn als je dit nieuwejaar mag beginnen met jezelf een mooi cadeau te geven? En wat is er tijdens de winter mooier, dan even naar binnen te gaan? Om je even weer op te laden, te verbinden met de natuur, met vrijheid, met de ander, en met datgene wat je écht wilt en je gelukkig maakt? Hoe mooi zal het zijn als dat cadeau een 4-daagse reis naar het fantastisch mooie Waddeneiland Terschelling zal zijn?

met Lenthe op pad Terschelling

Deze vier volledig verzorgde dagen wordt gehouden op ‘t magische eiland Terschelling, een retraite vol met reflectie over 2020 en verlangen naar 2021. We maken tijdens deze dagen veel gebruik  van de natuur en onze creativiteit en lichaamsbeweging. Deze mooie dagen zijn voor vrouwen vanaf 23 jaar. 

groep
Stilstaan & Vooruitkijken met Lenthe en Gaia
Stilstaan & Vooruitkijken met Lenthe & Gaia op Terschelling

Gaia

Graag stellen wij ons even aan jou voor:

Gaia Theil, 29 jaar en is woonachtig in Amsterdam. Zij is al een aantal jaren werkzaam als, storyteller, bewustzijnscoach en yogadocente en geeft daarnaast ook retraites in het Sint Lioba klooster in Egmond-binnen.

Marieke van Lenthe, 51 jaar en woonachtig in het kleine dorpje Schuinesloot. Zoals je op deze site kunt lezen ben ik leefstijl-, wandel- en ademcoach en daarnaast een doorgewinterde fan van Terschelling. Ik geef regelmatig retraites op het eiland en daarnaast ben ik werkzaam in mijn praktijk. 

Wij zijn twee enthousiaste coaches, die met beide benen op de grond staan en beide hebben we een eigen portie humor. Wij nemen jou graag mee op reis naar Terschelling. Een mooie reis waarin we jou de kans geven om te ervaren wat vrijheid, stilte, ont-moeten, ademtechnieken, natuur, dans, storytelling, yoga, creatief bezig zijn, meditatie en een winterse Lenthe-bries met jou doet en creëert. 

coachingspraktijk Marieke
van de duin

Marieke

Hoe ziet de reis eruit?

Bij aankomst:

Wij staan je, met een warm welkom, op te wachten om half 2  in de haven van West-Terschelling. We beginnen met een heerlijke fietstocht, we passen ons aan, aan de groep zodat een ieder op een fijn tempo mee kan fietsen. Deze fietstocht brengt ons langs de mooiste plekjes van het eiland. Tijdens de fietstocht zal Lenthe je meenemen door verschillende bewustwordingsoefeningen, die jou inzichten en bewustwording geven. We maken, ergens in de natuur, kennis met elkaar op een leuke creatieve manier. De eerste avond, eten we net als alle andere avonden een uitgebreide maaltijd van de chef. Bijzonder: deze chef heeft de afgelopen jaren op diverse cruiseschepen gewerkt, en is nu gestrand op Terschelling. ‘s Avonds zal er een storytelling avond zijn, waarbij Gaia haar verhaal vertelt, en waarbij we een vaste eilandbewoner, die jaren als vogelwachter heeft gewerkt, hebben uitgenodigd die ons alles vertelt over het eiland en de bijzondere natuur. 

Met Lenthe op pad Terschelling

De dagen erna:

Elke ochtend is er de mogelijkheid om mee te doen aan yoga, adem of een stiltewandeling. Op één van de ochtenden gaan we naar het magische moment van de dag……. De zonsopkomst in stilte aan het Wad. Waar ons een schouwspel van kleuren, vogels, wolken, zon, water en wind op ons zit te wachten. Overdag staat vooral in teken van wandelen, dans, creativiteit, (persoonlijke) coaching, bewustwordingsoefeningen en ademtechnieken. 

‘s Avonds zal Gaia je meenemen in creatie. Op een creatieve manier zullen we reflecteren op 2020 en vooruitkijken naar 2021. Wat voor de meeste van ons een pittig jaar zal zijn geweest. 

We kijken daarnaast ook naar:

 • Wat heeft 2020 ons gebracht?
 • Wat nemen we mee naar 2021?
 • Wat laten we achter?
 • Hoe ziet het verlangen naar 2021 eruit?
 • Waar dromen we over?
 • Wat wensen we voor onszelf?
Vrij & blij retraite Terschelling

Corona-maatregelen

In deze ‘bijzondere’ tijd is het belangrijk om ons veilig te voelen. Wij hebben binnen de accommodatie voldoende ruimte om ons aan de richtlijnen te houden van het RIVM. Daarnaast heeft de accommodatie maatregelen genomen zodat wij ons op een veilige manier kunnen bewegen en verplaatsen. 

Mocht de reis geen doorgang kunnen vinden vanwege RIVM-richtlijnen, krijg je vanzelfsprekend je geld terug. Bij deze retraite zijn onze annuleringsvoorwaarden van toepassing

We blijven positief en we gaan er samen een heerlijk, gezellig en inspirerend weekend van maken.

Krijg jij een enthousiast gevoel als je bovenstaande leest? 

Heb jij de gedachte Wauw!!, dit is écht iets voor mij…. 

Samen met gelijkgestemde vrouwen, onze krachten bundelen, het voeren van mooie gesprekken en onwijs genieten van de natuur en alles wat deze vier daagse reis te bieden heeft.  

Trek dan de stoute schoenen aan en gooi de trossen los. Dan nemen wij jou graag mee op reis een ‘bijzondere’ reis met net dat beetje meer. Vier dagen even uit de sleur van alle dag, niets moet, alle tijd om stil te staan bij dat wat er is. 

Zeg jij Ja, ik ga mee met ‘Stilstaan & Vooruitkijken met Lenthe & Gaia op Terschelling (vier volledig verzorgde dagen)

Ik investeer* in mijzelf en bepaal zelf de waarde die ik er voor wil betalen** 

Investering in jezelf: 

€258* p.p. op basis van een gedeelde kamer met 1 persoonsbed met douche en toilet

€288p.p. op basis van een 1 persoonskamer met douche en toilet 

** Waardebepaling Achteraf.

De kosten voor jou als particulier bestaan uit twee delen. Het eerste deel betaal je vooraf (investering in jezelf). Dat is een vast bedrag voor het hele arrangement. Het tweede deel bepaal jij zelf op de laatste dag van de retraite. En dat bedrag is vertrouwelijk. Dat deel heet Waardebepaling Achteraf. En wordt achteraf aan jou gefactureerd. 

Stilstaan & Vooruitkijken met Lenthe & Gaia op Terschelling

 

Belangrijk in dit weekend is:

Niets moet Alles mag!

Vrij & blij retraite Terschelling

Waar verblijven wij:

Wij verblijven deze 4 dagen bij de, Folkshegeskoalle Schylgeralân te Hoorn. Hier wordt achterrrrlijk lekker voor ons gekookt. Het is een heerlijke locatie in de bossen en binnen een paar minuten fiets je naar het Wad of naar het Noordzeestrand. 

volkshogeschool
Met Lenthe op pad Terschelling

De laatste dag fietsen we gezamenlijk terug naar de haven, waar we nog even een paar mooie uitzichtpunten gaan beklimmen en ons te goed doen aan alles wat het eiland te bieden heeft. Om 15:00 uur ben je terug in de haven van West en is er nog ruimte om even gezellig het stadje in te lopen voor evt. leuke aankopen of versnaperingen.

Dan is het tijd om afscheid te nemen en ons eigen pad te volgen en vol vertrouwen het nieuwe jaar tegemoet met:

 • Nieuwe inzichten
 • Positiviteit
 • Nieuwe energie
 • Inspiratie
 • Toepasbare oefeningen om meer rust, ontspanning en blijdschap in je leven te ervaren
 • Mooie herinneringen
 • Nieuwe contacten 
Geniet en Voluit leven retraite Terschelling

Inclusief:

 • Het programma
 • 3x Ontbijt
 • 3x Lunchpakket
 • 3x Gezonde 3 gangen maaltijd 
 • Fruit
 • Overnachtingen
 • handdoeken en beddengoed

Exclusief:

 • Vervoer van en naar Harlingen
 • Bootticket
 • Fietshuur *
 • Eventuele persoonlijke uitgaven
 • Annulerings / reis-verzekering 

*Dit is incl. bagagevervoer. De bagage wordt zowel gebracht als gehaald. Zodat u bij vertrek de bagage weer in de haven kunt ophalen en de boot kunt nemen naar de vaste wal.

 • Groepsgrootte:

  Maximaal 14 personen & minimaal 8 personen

 • Data: 

   18 – 21 juni 2021

 • Jouw investering: 

€258* p.p. op basis van een gedeelde kamer met 1         persoonsbed met douche en toilet

 €288*  p.p. op basis van een 1 persoonskamer met douche en toilet

** Waardebepaling Achteraf.

De kosten voor jou als particulier bestaan uit twee delen. Het eerste deel betaal je vooraf. Dat is een vast bedrag voor het hele arrangement. Het tweede deel bepaal jij zelf op de laatste dag van de retraite. En dat bedrag is vertrouwelijk. Dat deel heet Waardebepaling Achteraf. En wordt achteraf aan jou gefactureerd. 

 • Prijzen voor bedrijven: op aanvraag 
ik op WAD

Extra mogelijkheden, omdat je toch al op het eiland bent zijn:

 • Een extra coach dag(deel) met mij op het eiland, direct na de retraite. Er zijn verschillende mogelijkheden om deze dag in te vullen en wordt als zeer waardevol ervaren. 
 • Een Mindful wandeling met aarding op het Wad. Om alles nog even extra te laten bezinken, te verankeren en te laten Zijn. 
 • Het eilandgevoel verder ontdekken, ik neem je mee op avontuur. 
 • Vraag naar de mogelijkheden 

                     

fat bike strand

De reis:

Voor vertrek krijg je handige tips over de reis ernaar toe en andere bruikbare tips. Daarnaast kunnen we evt. een tijdelijke  groepsapp aanmaken zodat evt. carpoolen of andere afspraken mogelijk gemaakt kunnen worden. 

Reis je graag met de trein. Het station, Harlingen-Haven, is op 5 min. wandelen van de bootterminal. Vanaf het station kun je de haven reeds zien liggen.

Meer info over het eiland en het reizen kijk dan even op: https://mariekevanlenthe.nl/terschelling/

Met lenthe op pad terschelling

TIP: De cursus kan worden gebruikt als onderdeel van beleid ‘duurzame inzetbaarheid’ en daarom worden vergoed door je werkgever en/of check in je CAO of er budget is gereserveerd voor een coachtraject.

Als ZZP-ers/ondernemer/particulier zijn de kosten van een coachtraject mogelijk aftrekbaar van de belasting. Kijk voor informatie op de site van de belastingdienst of neem contact op met je belastingadviseur.

Gaat het bij jou kriebelen, na het lezen van het bovenstaande? Denk jij Wauw…. dat is écht iets voor mij..

Gooi dan de trossen los en vaar het water over, geniet, beweeg, ervaar, en laat je inspireren.

Heb je nog vragen of wil je graag boeken neem dan contact met ons op. 

E-mail: info@mariekevanlenthe.nl
Tel.nr.: 06 27210452 of 06 11919268

Wie weet zien wij jou op het mooie waddeneiland Terschelling.

Liefs Gaia & Marieke