Stilstaan & Vooruitkijken
met volle maan
op Terschelling

Deze retraite wordt in een huis gegeven zodat iedere vrouw welkom is 

Data 2022:

18 – 21 januari

18 -21 februari

18 – 21 maart

15 – 18 april

Ha mooie vrouw,

Voor velen van ons was 2021 een pittig jaar. Een jaar waarin je misschien meer stress, teleurstellingen en pijn hebt ervaren dan voorgaande jaren. Een jaar waarin je wellicht, meer emoties, van angst, boosheid en frustratie hebt gevoeld. Een jaar waarin je, je misschien minder begrepen of eenzaam hebt gevoeld. Een jaar waar jij jezelf misschien een beetje bent kwijt geraakt. Aan het einde van het jaar is het fijn, om te verstillen en om tijd te nemen om terug te blikken op het afgelopen jaar.
Zo is de winterperiode ook een mooi moment om vooruit te kijken om tijd te nemen om naar binnen te keren, te voelen, te ontdekken, waar jij behoefte aan hebt en stil te staan, bij welk pad jij wilt gaan bewandelen in 2022.
Een mooi moment om op een onvergetelijk avontuur te gaan. Om jezelf onder te dompelen in de kracht van de natuur. Om te ervaren hoe het is om je te verbinden met de natuur. De zon, de maan, de sterren, het water, moederaarde en vooral de stilte en de weidsheid van het eiland.
Deze magische reis en de natuurelementen nodigen je uit om de reis naar binnen te maken, voorbij je controle en je denkende mind, om in je eigen wijsheid te schouwen en de schatten op te halen die daar op jou liggen te wachten. De wijsheid die jou helpen om van het nieuwe jaar een pracht jaar te maken.

Voel jij hem ook, die jaaaaa, die diep van binnen klinkt?
Die nieuwsgierigheid naar wat er te ontdekken en te ervaren valt als je verstilt en je verbindt met de groep, met jezelf, met de kracht van de natuur en met dat wat er diep van binnen speelt?

Ik verheug mij er enorm op om jou te ontvang op het prachtige eiland Terschelling,
om samen met jullie op avontuur te gaan!

met Lenthe op pad Terschelling
HET wAD
marja strand

Wat kun je verwachten in dit weekend?

We maken gebruik van yoga, adem, verschillende meditaties, creativiteit, journaling, rituelen, dansen bij zonsondergang op het strand en mindfulness. We trekken veel de natuur in om, te vertragen, te zakken, om rustiger te worden, om het hoofd leeg te maken om ruimte te creëren voor iets nieuws. Maar vooral om onszelf te herinneren, dat we ten diepste natuur zijn. Op het Wad gaan we aarden en gaan we onze vrouwelijke energie versterken, door de energie uit te nodigen van de volle maan. De volle maan laat ons voelen wat er op dat moment gaande is in ons lichaam, geest en ziel. ’s Morgens vroeg gaan we naar de zonsopkomst om de natuur te zien ontwaken, om onze zintuigen te prikkelen en om ons licht te laten schijnen op dat wat jij écht belangrijk vindt. In de vrouwencirkel creëren we gezamenlijk een ruimte en de mogelijkheid om te voelen, te delen en elkaar te bekrachtigen en dat alles wat in jou leeft er gewoon mag zijn. Alles zonder oordeel. Op de laatste avond trekken we de donkere avond in om in de Dark Sky van Terschelling, onze wensen van 2022 het universum in te werpen.

Dit mooie programma heb ik met zorg samengesteld. En jij? je mag je overgeven en heerlijk meedeinen. 

maan aan ht wad
blote voeten
ondergaande zon

Het Wad

We maken ons klaar voor het ritueel dat gaat plaatsvinden op het Wad. We fietsen naar een bijzondere plek waar we onze schoenen en sokken uittrekken. We plaatsen onze eerste stappen op het Wad. Je ademt een paar maal diep in en heel rustig uit. Je voelt je voeten op de bodem van de zee staan. Een bijzonder gevoel, die jou laat aarden. Je neemt alles is rustig in je op, de wind, de lucht, de geur, de weidsheid, de energie en dan…… dan word je stil. Een mooi moment om ons klaar te maken om samen met de groep in de mooie stenen cirkel te gaan staan. We starten met een diepgaand, maanritueel, die jou helpt om dat los te laten wat jij graag los wilt laten. De maan weerspiegelt en laat je voelen, zien en ervaren, wat jou helpt op jouw verdere levenspad. Wij sluiten het ritueel af en vertrekken in stilte.

wad cirkel
yoga liggen

 

De yin – yoga wordt verzorgt door Willy de Jong, zij geeft al jaren yoga op Terschelling.

 

yoga zitten
zonsondergang

Zonsopkomst aan het Wad

’s Morgens vroeg vertrekken we naar het Wad om daar de zon op te zien komen. Een adembenemend moment, de verschillende kleuren, de schitteringen, de vogels die wakker worden en die dit duidelijk laten horen is zo bijzonder en mooi! Een goed moment om jouw innerlijke zon aan te zetten en stil te staan bij jouw intentie voor deze mooie nieuwe dag die op een schitterende manier weer is aangebroken.
 
Een dag die jij mag invullen met jouw energie, lach, humor, inspiratie, creativiteit en liefde. JOUW dag!
retraite adem je vrij en blij

Onze wensen

We hebben, dit weekend, vooruit gekeken naar 2022 en gevoeld waar je afscheid van wilt nemen en waar je naar toe wilt werken in het nieuwe jaar. De laatste avond pakken we de fiets om de donkere avond in te fietsen. We gaan naar de Dark Sky van Terschelling. We hopen natuurlijk op een heldere avond zodat we de volle maan en de sterren goed kunnen bewonderen. De energie die in de avond aanwezig is, is echt anders dan overdag, deze is zacht, kalm, stil en liefdevol, deze energie valt als een deken over je heen. We parkeren onze fiets en we zoeken een mooi plekje op om in het gras te liggen, om zo ons te verbinden met alles wat er te zien is aan de sterrenhemel. Wie weet zien we een vallende ster en werpen onze wensen het universum in. We doen een hemelmeditatie en nemen de tijd om te genieten van deze oneindige ruimte boven ons.  

maan sterren
dansen op het strand

 

Belangrijk in dit weekend is:

* Niets moet Alles mag!

* Je hebt voldoende tijd om je even terug te trekken, je eigen pad te gaan en op je eigen manier het eiland te verkennen

 

kring stoelen adem

Verblijf

Het huis zoek ik met veel zorg uit en hou hierbij zoveel mogelijk rekening met alle wensen van de deelnemers. Er zijn altijd 1 persoonsbedden en voldoende ruimte voor de oefeningen.

We verblijven altijd op een plek om te ZIJN, te ont-moeten, te verbinden en te genieten. 

Wel zou het fijn zijn als je wilt meehelpen met het bereiden van de maaltijden en het opruimen van het huis bij vertrek. 

De laatste dag heb je de keuze om de middag boot te nemen. Daarnaast is er de mogelijkheid om de boot van half 5 te nemen en nog met mij de mooiste plekken van het eiland aan te doen en ons te goed te doen aan alles wat het eiland te bieden heeft. (Kies je voor de fiets- en wandeltocht dan zijn er extra kosten aan verbonden) Dit is een mooie fiets- en wandeltocht maar kan door weersomstandigheden ook een uitdaging zijn. Dit omdat er op dit moment niks open is om even te relaxen voor een lekker kopje koffie of om even te winkelen in het dorpje West Terschelling.  

Dan is het tijd om afscheid te nemen en ons eigen pad te volgen en vol vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan met:

 • Nieuwe inzichten
 • Nieuwe energie ervaringen
 • Positiviteit
 • Nieuwe energie
 • Inspiratie voor de toekomst
 • Toepasbare oefeningen om meer rust, ontspanning en blijdschap in je leven te ervaren
 • Mooie herinneringen
 • Nieuwe contacten 
vrouwencirkel

Inclusief:

 • Het programma
 • 3x Ontbijt
 • 3x Lunchpakket
 • 3x Gezonde maaltijd, die wij gezamelijk bereiden 
 • Fruit
 • Overnachtingen
 • handdoeken en beddengoed
 • versnaperingen tussendoor

Exclusief:

 • Vervoer van en naar Harlingen
 • Bootticket
 • Fietshuur *
 • Eventuele persoonlijke uitgaven
 • Annulerings / reis-verzekering 

*Dit is incl. bagagevervoer. De bagage wordt zowel gebracht als gehaald. Zodat u bij vertrek de bagage weer in de haven kunt ophalen en de boot kunt nemen naar de vaste wal.

Groepsgrootte:

Maximaal 6 personen & minimaal 4 personen

 • Data 2022: 

    18 – 21 januari

    18 – 21 maart

    16 – 18 april

 • Jouw investering: 

€ 477,-  p.p. op basis van volpension, het programma en een gedeelde kamer met 1 persoonsbed

€ 577,00 ,-  p.p. op basis van volpension, het programma en een 1 persoonskamer

€ 35,00 ,-  p.p. voor de extra fiets- en wandeltocht op de laatste dag.

 • Prijzen voor bedrijven: op aanvraag 
adem in de natuur

Extra mogelijkheden, omdat je toch al op het eiland bent zijn:

 • Een extra coach dag(deel) met mij op het eiland, direct na de retraite. Er zijn verschillende mogelijkheden om deze dag in te vullen en wordt als zeer waardevol ervaren. 
 • Vraag naar de mogelijkheden 

                     

foto vliegen

De reis:

Voor vertrek krijg je handige tips over de reis ernaar toe en andere bruikbare tips. Daarnaast kunnen we evt. een tijdelijke  groepsapp aanmaken zodat evt. carpoolen of andere afspraken mogelijk gemaakt kunnen worden. 

Reis je graag met de trein. Het station, Harlingen-Haven, is op 5 min. wandelen van de bootterminal. Vanaf het station kun je de haven reeds zien liggen.

Voor de boot gelden dezelfde regels als voor het openbaar vervoer. 

Meer info over het eiland en het reizen kijk dan even op: https://mariekevanlenthe.nl/terschelling/

Met lenthe op pad terschelling

TIP: De cursus kan worden gebruikt als onderdeel van beleid ‘duurzame inzetbaarheid’ en daarom worden vergoed door je werkgever en/of check in je CAO of er budget is gereserveerd voor een coachtraject.

Als ZZP-ers/ondernemer/particulier zijn de kosten van een coachtraject mogelijk aftrekbaar van de belasting. Kijk voor informatie op de site van de belastingdienst of neem contact op met je belastingadviseur.

Gaat het bij jou kriebelen, na het lezen van het bovenstaande? Denk jij Wauw…. dit is écht iets voor mij..

Je bent meer dan welkom! 

Heb je nog vragen of wil je graag boeken neem dan contact met mij op. 

E-mail: info@mariekevanlenthe.nl
Tel.nr.: 06 27210452 

Ik verheug mij er enorm op om met jullie op een magisch avontuur te gaan!

Liefs Marieke