Stilstaan & Vooruitkijken
op Terschelling

 

Data 2023: 27 – 30 oktober 

 

 

Mooie lieve vrouw,

De afgelopen jaren waren voor velen van ons pittig en misschien druk ik mij dan nog zacht uit.
Een tijd waarin je misschien meer stress, teleurstellingen en pijn hebt ervaren dan voorgaande jaren. Een tijd waarin je wellicht, meer emoties, van angst, boosheid en frustratie hebt gevoeld. Een tijd waarin je, je misschien minder begrepen of eenzaam hebt gevoeld. Een tijd waar jij jezelf misschien een beetje bent kwijt geraakt. Aan het einde van het jaar is het fijn, om te verstillen en om tijd te nemen om terug te blikken.
Zo is de winterperiode ook een mooi moment om vooruit te kijken om tijd te nemen om naar binnen te keren,
te voelen, te ontdekken, waar jij behoefte aan hebt en stil te staan, bij welk pad jij wilt gaan bewandelen in 2023.
Een mooi moment om op een onvergetelijk avontuur te gaan. Om jezelf onder te dompelen in de kracht van de natuur. Om te ervaren hoe het is om je te verbinden met de natuur, de zon, de maan, de sterren, het water, moederaarde en vooral de stilte en de weidsheid van het eiland.
Deze magische reis en de natuurelementen nodigen je uit om de reis naar binnen te maken, voorbij je controle en je denkende mind, om in je eigen wijsheid te schouwen en de schatten op te halen die daar op jou liggen te wachten. De wijsheid die jou helpen om van het nieuwe jaar een pracht jaar te maken.

Voel jij hem ook, die jaaaaa, die diep van binnen klinkt?
Die nieuwsgierigheid naar wat er te ontdekken en te ervaren valt als je verstilt en je verbindt met de groep, met jezelf, met de kracht van de natuur en met dat wat er diep van binnen speelt?

Ik verheug mij er enorm op om jou te ontvang op het prachtige eiland Terschelling,
om samen met jou op avontuur te gaan!

met Lenthe op pad Terschelling
HET wAD
marja strand

Wat kun je verwachten in dit weekend?

We maken gebruik van yoga, adem, lichtkracht meditaties, creativiteit, symbolen en rituelen en journaling. We trekken veel de natuur in om, te vertragen, te zakken, om rustiger te worden, om het hoofd leeg te maken om ruimte te creëren voor iets nieuws. Maar vooral om onszelf te herinneren, dat we ten diepste natuur zijn. ’s Morgens vroeg gaan we naar de zonsopkomst om de natuur te zien ontwaken, om onze zintuigen te prikkelen en om ons licht te laten schijnen op dat wat jij écht belangrijk vindt. In de vrouwencirkel creëren we gezamenlijk een liefdevolle en veilige ruimte om te voelen, te delen en elkaar te bekrachtigen en dat alles wat in jou leeft er gewoon mag zijn. Alles zonder oordeel. Op de laatste avond trekken we de donkere avond in om in de Dark Sky van Terschelling, onze wensen van 2023 het universum in te werpen.

Dit mooie programma heb ik met zorg samengesteld, zodat jij je weer mag gaan herinneren dat jij die tempel bent, dat jij heilig bent en dat je weer meer vanuit puurheid, vertrouwen, eerlijkheid en kracht mag gaan leven.    

Vrij & blij retraite Terschelling

Verbonden ademsessie

We maken allemaal dingen mee die niet zo fijn zijn om te ervaren. Onze menselijke natuur is om pijn te willen onderdrukken. Of het nu een fysieke- of emotionele pijn is. Ons lichaam slaat het op als het niet verwerkt wordt. Later kan het zich uiten als een ziekte in het lichaam. Of als een emotionele onbalans zoals bijvoorbeeld een burn-out, depressie, of zo’n gevoel van dat je je niet lekker in je lijf voelt. Als gevolg daarvan wordt de ademhaling sneller en oppervlakkiger, zonder dat je er bewust van bent. 

Met de verbonden ademhaling maak je weer contact met je lichaam. Je voelt bewust wat zich afspeelt op het fysieke en emotionele vlak, zonder dat je er echt mee bezig hoeft te houden. Want het lichaam, als het de kans krijgt, ruimt zelf de onbalans op doordat jij je op de adem richt. Dit is een oeroude aangeboren eigenschap van je lichaam, waar we de afgelopen jaren steeds minder op zijn gaan vertrouwen.

Met de verbonden adem leer je weer een liefdevolle relatie met je lichaam op te bouwen. Self care, dat je goed leert voelen wat je lichaam nodig heeft aan voeding, beweging en intimiteit. Je spirituele kwaliteiten krijgt een boost. Zeker aan het einde van een sessie sta je heel open voor contact met je hart en het grotere geheel.

Het is een diepgaande transformerende reis die je met jezelf maakt.

strand
yoga liggen

 

De yin – yoga wordt verzorgt door Willy de Jong, zij geeft al jaren yoga op Terschelling.

 

yoga zitten
zonsondergang

Zonsopkomst aan het Wad

’s Morgens vroeg vertrekken we naar het Wad om daar de zon op te zien komen. Een adembenemend moment, de verschillende kleuren, de schitteringen, de vogels die wakker worden en die dit duidelijk laten horen is zo bijzonder en mooi! Een goed moment om jouw innerlijke zon aan te zetten en stil te staan bij jouw intentie voor het komende mooie nieuwe jaar.
 
De zon die aangeeft dat er een nieuwe dag aanbreekt. Die jij mag invullen met jouw energie, lach, humor, inspiratie, creativiteit en liefde. JOUW dag!
retraite adem je vrij en blij

Onze wensen

We hebben, dit weekend, vooruit gekeken naar 2023 en gevoeld waar je afscheid van wilt nemen en waar je naar toe wilt werken in het nieuwe jaar. De laatste avond pakken we de fiets om de donkere avond in te fietsen. We gaan naar de Dark Sky van Terschelling. We hopen natuurlijk op een heldere avond zodat we de volle maan en de sterren goed kunnen bewonderen. De energie die in de avond aanwezig is, is echt anders dan overdag, deze is zacht, kalm, stil en liefdevol, deze energie valt als een deken over je heen. We parkeren onze fiets en we zoeken een mooi plekje, om ons te verbinden met dat wat we wensen. Wie weet zien we een vallende ster en werpen we onze wensen het universum in. We doen een hemelmeditatie en nemen de tijd om te genieten van deze oneindige ruimte boven ons.  

maan sterren
stenen gestapelt aan het strand

 

Belangrijk in dit weekend is:

* Niets moet Alles mag!

* Je hebt zeeën van tijd om je eigen pad te gaan en om alles even te laten zakken.

 

kring stoelen adem

Verblijf

Wij verblijven in een modern en ruim huis. Baraduin is een 6 persoonshuis in Formerum.

 

Baranduin is een vakantiehuis gelegen in het bos van Formerum Noord.

Er is een ruim en besloten tuin rond het huis, waar we heerlijk met onze blote voeten kunnen dansen.

De afstand tot het strand is ongeveer 2000 meter.

Een plek om te ZIJN, te ont-moeten, te verbinden, te transformeren en te genieten. 

Er wordt heerlijk voor je gekookt en de mogelijkheid is aanwezig om mee te helpen met de voor bereidingen en het koken van deze gezonde maaltijden. 

Dan is het tijd om afscheid te nemen en ons eigen pad te volgen en vol vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan met:

 • Nieuwe inzichten
 • Meer vertrouwen in de toekomst
 • Transformatie van het oude
 • Duidelijke eerste stappen voor 2023
 • Nieuwe energie 
 • Nieuwe ervaringen
 • Positiviteit
 • Inspiratie voor de toekomst
 • Toepasbare oefeningen om meer rust, ontspanning in je leven te ervaren
 • Mooie herinneringen
 • Nieuwe contacten 
vrouwencirkel

Inclusief:

 • Het programma
 • 3x Ontbijt
 • 3x Lunchpakket
 • 3x Gezonde maaltijd
 • Fruit
 • Overnachtingen
 • Handdoeken en beddengoed
 • Versnaperingen tussendoor

Exclusief:

 • Vervoer van en naar Harlingen
 • Bootticket
 • Fietshuur *
 • Eventuele persoonlijke uitgaven
 • Annulerings / reis-verzekering 

*Dit is incl. bagagevervoer. De bagage wordt zowel gebracht als gehaald. Zodat u bij vertrek de bagage weer in de haven kunt ophalen en de boot kunt nemen naar de vaste wal.

 • Data 2023: 

 27 – 30 oktober

 • Jouw investering: 

 € 444,-  p.p. op basis van volpension, het programma en een gedeelde kamer met 1 persoonsbed

 

 • Prijzen voor bedrijven: op aanvraag 

Een mooie review die ik mocht ontvangen van Francis

Ik ben lastminute in November nog met Marieke meegegaan naar Terschelling, geen tijd dus om te lang na te denken en het weer op de lange baan te schuiven maar gewoon GAAN!

Alleen weg, zonder mijn man en 3 kinderen, een weekend lang alleen ik en mijzelf op de eerste plek zetten  Uit mijn comfortzone, niet wetend wat te kunnen verwachten. Telefoon bewust thuis gelaten (zeker een aanrader).

En er kwam dit weekend van alles op mijn pad, o.a. nieuwe mensen ontmoet, onthaasten, yoga, meditatie, ademoefeningen, vrouwencirkel, natuur, echt tijd voor mij, werken aan mijzelf. Ik heb diverse opdrachten gedaan waarin ik mijzelf ben tegengekomen en waar ik bewuster ben geworden van mijzelf en hoe ik dingen doe.

Marieke is een lieve, maar zeker ook sterke en bewuste vrouw wie de juiste dingen weet te vragen en te doen waar ik zelf mee verder kan (want ja, je mag het uiteindelijk zelf gaan doen  )De combinatie van alles samen, de natuur, alle opdrachten, ontspanning, gesprekken, samen koken (en alles wat ik nog vergeet te benoemen) maakt dit weekend tot een weekend om nooit meer te vergeten, ik heb ervan geleerd en ervan genoten.

Weer thuis in het dagelijkse leven is het natuurlijk wel even weer anders, maar het begin is er, ik heb de eerste stap gezet om in mijzelf te investeren, mijzelf op de eerste plek te zetten en aan mijzelf te werken en ik ga hier zeker mee verder en ik ga er dan ook vanuit dat ik nog wel vaker bij Marieke aan zal kloppen want als persoon en als coach bevalt ze me heel erg goed.

Marieke bedankt voor alle inzichten welke je me gegeven hebt.

Wil je meer reviews lezen en een mooi verslag van een deelneemster klik dan even hier!

 

spiegel
adem in de natuur

Extra mogelijkheden, omdat je toch al op het eiland bent zijn:

 • Een extra coach dag(deel) met mij op het eiland, direct na de retraite. Er zijn verschillende mogelijkheden om deze dag in te vullen en wordt als zeer waardevol ervaren. 
 • Vraag naar de mogelijkheden 

                     

foto vliegen

De reis:

Voor vertrek krijg je handige tips over de reis ernaar toe en andere bruikbare tips. Daarnaast kunnen we evt. een tijdelijke  groepsapp aanmaken zodat evt. carpoolen of andere afspraken mogelijk gemaakt kunnen worden. 

Reis je graag met de trein. Het station, Harlingen-Haven, is op 5 min. wandelen van de bootterminal. Vanaf het station kun je de haven reeds zien liggen.

Voor de boot gelden dezelfde regels als voor het openbaar vervoer. 

Meer info over het eiland en het reizen kijk dan even op: https://mariekevanlenthe.nl/terschelling/

Met lenthe op pad terschelling

TIP: De cursus kan worden gebruikt als onderdeel van beleid ‘duurzame inzetbaarheid’ en daarom worden vergoed door je werkgever en/of check in je CAO of er budget is gereserveerd voor een coachtraject.

Als ZZP-ers/ondernemer/particulier zijn de kosten van een coachtraject mogelijk aftrekbaar van de belasting. Kijk voor informatie op de site van de belastingdienst of neem contact op met je belastingadviseur.

Gaat het bij jou kriebelen, na het lezen van het bovenstaande? Denk jij Wauw…. dit is écht iets voor mij..

Je bent meer dan welkom! 

Heb je nog vragen of wil je graag boeken neem dan contact met mij op. 

E-mail: info@mariekevanlenthe.nl
Tel.nr.: 06 27210452 

Ik verheug mij er enorm op om met jullie op een magisch avontuur te gaan!

Liefs Marieke