Maan wandeling op het Wad
op Terschelling

maan wandeling op het Wad en dan....... de zon zien opkomen!

Een bijzondere excursie & mindful wandeling

Dit avontuur is geen Wadlopen!

 Data: 

 13 op 14 juli 2022

12 op 13 augustus 2022

10 op 11 september 2022

Wil je graag met een eigen groep, vraag dan naar de mogelijkheden

Het Wad is overdag al betoverend, maar het Wad bij nacht onder het betoverende licht van de volle maan is bijna magisch en onvergetelijk mooi.

volle maan

Onder een volle maan zetten we onze eerste stappen op het Wad. Het is zo bijzonder om in het donker met alleen het licht van de maand te lopen met letterlijk niks om je heen. Daar waar normaal een wilde zee is is nu gewoon niks.
Nou ja, je bent natuurlijk samen met de groep, de geluiden van het Wad, de mooie schitteringen van het licht, de wind die door je haren speelt en met op de achtergrond een adembenemende sterrenhemel.

sterrenhemel

Je bent en wordt er letterlijk stil van. Op het Wad ligt een mooie stenen cirkel waarin wij plaatsnemen om even te verbinden met jezelf, de energie van de maan, het Wad en met dat wat aandacht nodig heeft. Ook is dit een mooi moment om stil te staan en te voelen waar je dankbaar voor bent. Dit zullen we doen tijdens een korte meditatie* 

Het moment dat het maanlicht plaatsmaakt voor de zon is een moment wat je bij blijft. Het verschil van energie, de verschillende kleuren, de schitteringen, de vogels die wakker worden en die dit duidelijk laten horen is zo bijzonder en mooi! Een goed moment om jouw innerlijke zon aan te zetten en stil te staan bij jouw intentie voor deze mooie nieuwe dag die op een schitterende manier weer is aangebroken.
 
Een dag die jij mag invullen met jouw energie, lach, humor, inspiratie, creativiteit en liefde. JOUW dag!
 
Na de adembenemende opkomst van de zon, verlaten wij het Wad en maken een stilte wandeling op de Bosplaat richting uitzichtpunt Jan Thijssensdune. Vanaf dit duin hebben we een geweldig mooi uitzicht. Verschillende typen landschappen, Wad, stuivende duinen, heide, strand, kwelder en polder. het is een broedplaats voor veel zeevogels. Deze plek kent Oene als zijn broekzak. Hier heeft hij nl. jaren als vogelwachter zijn werkzaamheden uitgevoerd. Hij neemt je mee in zijn verhalen, over de vogels, de planten en alles wat hier leeft.  
foto opkomende zon

Wie kom jij tegen in deze mindful wandeling en excursie :

De excursie wordt gegeven door onze ervaren gids Oene, hij is een echte eilander en heeft jaren gewerkt bij Staatsbosbeheer. Hij geeft regelmatig excursies op het eiland. Hij zal ons het een en ander vertellen over de rijkdom van het Wad, de flora en fauna op het eiland en hoe het zit met de Maan, de Zon, eb en vloed en meer….

Ik, Marieke van Lenthe, woonachtig in het kleine dorpje Schuinesloot. Ben holistisch leefstijl-, wandel- en ademcoach en organiseer regelmatig retraites op het eiland en daarnaast ben ik werkzaam in mijn praktijk aan huis. Ik neem je tijdens deze wandeling mee in een mindful wandeling en een korte meditatie* op het Wad….. 

Ik hou verschrikkelijk veel van het Wad. De schoonheid, de elementen, de kleuren, de rust, de vogels en alles wat er nog meer is. 

*Meditatie, je bent vrij om deel te nemen aan een korte meditatie op het Wad, wil je dit niet, dan is dit geen enkel probleem. Oene vangt jou op.

coachingspraktijk Marieke van lenthe

Het programma voor de verschillende data zien er als volgt uit:

Donderdag 14 juli (woensdag op donderdag nacht)

Aanwezig om: 4:00 uur

Waar: De Wierschuur Dwarsdijk 2 Oosterend

Duur: ongeveer 3 tot 3.5 uur

Groepsgrootte: maximaal 15 personen & minimaal 10 personen

Leeftijd vanaf: 12 jaar

kosten: € 40,00 p.p.

 

 

 

zaterdag 13 augustus (vrijdag op zaterdag nacht)

Aanwezig om: 4:45 uur

Waar: De Wierschuur Dwarsdijk 2 Oosterend

Duur: ongeveer 3 tot 3.5 uur

Groepsgrootte: maximaal 16 personen & minimaal 10 personen

Leeftijd vanaf: 12 jaar

kosten: € 40,00 p.p.

zondag 11 september (zaterdag op zondag nacht)

Aanwezig om: 5:00 uur

Waar: De Wierschuur Dwarsdijk 2 Oosterend

Duur: ongeveer 3 tot 3.5 uur

Groepsgrootte: maximaal 16 personen & minimaal 10 personen

Leeftijd vanaf: 12 jaar

kosten: € 40,00 p.p.

 

zon
maan aan ht wad
op het wad

Welke kleding draag ik tijdens het lopen op het Wad?

’s Morgens vroeg op het Wad is een waar avontuur, maar je moet je zeker goed kleden. Het is altijd kouder op het wad, dan aan wal. Het beste is om laagjes kleding aan te doen. Neem ook voor de zekerheid een sjaal, handschoenen en muts mee. Een lekker windjack of regenjack is ook erg handig.

Denk daarnaast ook goed na over welke schoenen/laarzen je draagt. Er zijn geen geulen of andere diepe gaten op het Wad, maar je schoenen worden zeker nat en vies. Het is ook mogelijk om op blote voeten te gaan, maar voor dat je het weet stap je op iets scherps en dat is niet fijn voor de verdere excursie. Voor de wandeling over de Bosplaat is het ook fijn om goede en passende schoenen aan te hebben. Je kunt tussentijds van schoenen wisselen. 

 • Denk ook aan zonnebrand/zonnebril
 • Verschillende lagen bovenkleding
Wat gaat er mee in de rugzak tijdens een tocht?

 

Neem het volgende mee in je rugzak, deze laten we, als we op het Wad zijn bij de fiets: * Voldoende eten en drinken, met name in de zomer is voldoende drinken erg belangrijk. * fles water met handdoek, iets waar je op kunt zitten, pen en papier.

Alcohol is niet toegestaan

Weersvoorspelling

Mocht de weersverwachting dusdanig zijn dat het niet verantwoord is om het Wad op te gaan. Dan kijken we eerst naar een alternatieve route, mocht dit, door de weersvoorspellingen ook niet door kunnen gaan. Dan wordt de wandeling verplaatst naar later op de dag. 

Eigen verantwoordelijkheid

Je bent van harte welkom om mee te gaan, wel is deze wandeling/excursie op eigen verantwoordelijkheid. 

* De handdoek en fles water is om evt. je voeten schoon te spoelen en droog te maken voor de wandeling naar de Bosplaat.

ondergaande zon
 • Aansluiten
 • Verblijf jij al lekker op het eiland en wil je graag, deze unieke ervaring, beleven.  Geef je dan op via https://mariekevanlenthe.nl/contact/
 • Geef wel even duidelijk aan voor welke datum jij wilt boeken en met hoeveel personen je komt
 • Kom je van de vaste wal, dan is het ook mogelijk om bij mij in het huis te verblijven en laat ik je nog meer van het eiland zien. Lees hieronder meer
 
HET wAD
huis
wad cirkel
blote voeten

Mogelijkheid tot verblijf

Ik neem je, naast de wandeling/excursie, graag verder mee op avontuur, om zo het eiland nog meer te ontdekken en te bewonderen. 

Ik ontvang je een dag eerder, dan de wandeling/excursie bij volle Maan, om half 2 in de haven in West-Terschelling.

De data zijn:

Woensdag 13 juli t/m vrijdag 15 juli 2022

Vrijdag 12 augustus t/m zondag 14 augustus 2022

Zaterdag 10 september t/m maandag 12 september 2022

We fietsen via een toeristische route naar ons verblijf, waar we onze kamer installeren en genieten van een lekker kop koffie/thee. We maken gezamenlijk een lekkere warme maaltijd en na het afruimen is het vrije tijd. We kruipen op tijd onder de wol zodat we uitgerust kunnen beginnen aan ons avontuur op het Wad en de Bosplaat. 

Na terugkomst is er een heerlijk ontbijt en vrije tijd om te genieten van het eiland op jou manier. Natuurlijk geef ik je een aantal ideeën om te gaan doen op het eiland. Ook is het mogelijk om ’s middags met mij mee te gaan voor een heerlijke wandeling met inzichten, een wandeling die jou inzichten geeft in hoe jij je leven leeft op dit moment.  ’s avonds gaan we, wie wil dansen op het strand en genieten van een drankje. 

De laatste dag fietsen we via een mooie route met mooie uitzichtpunten terug naar de haven, zodat jij de boot kunt pakken naar Harlingen. We zijn terug in de haven om 15 uur. 

Kosten: 295,00 p.p.

Inclusief: 

 • Excursie en wandeling bij volle maan
 • 2x Ontbijt
 • 2x Lunchpakket
 • 1x Gezonde maaltijd 
 • Fruit
 • Lekkere versnaperingen
 • Overnachtingen op een gedeelde kamer
 • handdoeken en beddengoed
 • Dansen op het strand
 • Wandeling naar inzichten

Exclusief:

 • Vervoer van en naar Harlingen
 • Bootticket
 • Fietshuur  
 • Eventuele persoonlijke uitgaven
 • Annulerings / reis-verzekering 
Na de boeking ontvang je van mij handige tips over de reis naar Terschelling.

 

 

 

Gaat het bij jou kriebelen, na het lezen van het bovenstaande? Denk jij Wauw…. dat is écht iets voor mij..

Trek dan je stoute schoenen aan en ga mee op pad om samen de enorme kracht van de elementen te ervaren van het Wad, de volle maan en de zon?

Deelname is op eigen risico!

 

Heb je nog vragen of wil je graag boeken neem dan contact met mij op. 

E-mail: info@mariekevanlenthe.nl
Tel.nr.: 06 27210452 

Wie weet zie ik jou op Terschelling.

Warme groet, Marieke