Coachingspraktijk

Marieke van Lenthe

Wandelcoach


Ik geloof dat ik geen groter geschenk kan ontvangen dan door de ander te worden gezien, te worden gehoord,
te worden begrepen en aangeraakt.
Het grootste geschenk dat ik kan geven is de ander
te zien, te horen, te begrijpen, aan te raken.
Wanneer dat gebeurt voel ik dat er contact is gelegd.

Door Virginia Satir

coachingspraktijk marieke van lenthe

Zet de kracht van Lenthe en de natuur in om:
* meer betekenis aan je leven te geven
* meer te genieten en blijdschap te ervaren
* dichter bij jezelf te komen

De kracht van de natuur

Wandelen in de natuur helpt om (meer of weer) stil te worden in je hoofd. Door je hoofd stil te laten worden komt er ruimte voor antwoorden en creativiteit. De natuur geeft je inzicht in hoe jij je leven nu bewandelt, maar ook hoe je het graag zou willen bewandelen. De natuur kan jou daar op een speelse manier bij helpen.

Mijn ervaring

In de tijd dat ik op zoek was naar meer verbinding met mijzelf, naar rust,  stilte en naar antwoorden over, welke invulling ga ik verder aan mijn leven geven. Trok ik vaak de wandelschoenen aan om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen. In de natuur kon ik mijn hoofd leeg maken en tot rust komen. De frisse boslucht, de rust en de natuur gaven mij antwoorden. Dit deed ik meestal in de omgeving van Schuinesloot. Regelmatig vertrok ik naar Terschelling. De ruimte, de rust, de zee, de brede stranden die het eiland rijk zijn, gaven mij nog een intenser gevoel. Een gevoel van blijdschap, liefde maar vooral “geniet, leef en laat los wat niet meer dient”. Deze schitterende ontdekkingstocht heeft mijn leven meer betekenis gegeven en ik ben werkelijk dichter bij mezelf komen te staan. Ik heb steeds meer de drang om te ontdekken wat er buiten de veilige, gebaande paden te beleven is. Dit gun ik iedereen. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen leven en er zullen de meest mooie en dankbare dingen gebeuren! 

Voor wie?

Zoek je iemand die een stukje met je mee wandelt in jouw leven. Iemand die met aandacht naar je luistert een duwtje in je rug kan geven. Iemand die je met beide benen op de grond laat staan. Laat ervaren hoe wandelen je uit je hoofd en weer in je lijf brengt. Je helpt om anders te kijken en bewust te zijn van al het moois, wat het leven te bieden heeft. Iemand die met je meekijkt als je op een kruispunt in je leven staat. Ik nodig je uit om met mij de natuur in te gaan, uit de hectiek van alle dag te stappen. Samen gaan we met een frisse blik naar jouw hulpvraag kijken. Ik begeleid je daarbij in het tempo die bij jou past. We kijken naar de mogelijkheden, die je hebt om je doel te bereiken, zodat je met kleine stapjes steeds meer richting jezelf wandelt. 

In de sessies….

Is er volledige aandacht voor dat wat zich aandient, het is jouw proces alles mag er zijn. Je hoeft niets te veranderen. Door er liefdevol naar te kijken naar dat wat er is en er te laten zijn ontstaat er ruimte. Vanuit dit inzicht ontstaat er heling.

Coachsessies kan je helpen,

iets af te sluiten, nieuwe inzichten te krijgen en om bewustwording te creëren om zo bewust, liefdevol en met nieuwe energie verder te gaan.  

Ben jij die persoon...

Ben jij die persoon die meer aandacht voor zichzelf zou willen? Liefdevoller naar zichzelf wil zijn? Meer wil genieten blijdschap en vreugde wil ervaren? 

Of vind je het tijd worden om eens écht te gaan doen wat je leuk vindt, maar weet je niet waar en hoe je mag beginnen?

Neem dan contact met mij op dan plannen we een gratis kennismakingsgesprek in.

Ik zie er naar uit om een stukje mee te wandelen op jouw levenspad.

06 – 27 210 452 of stuur een bericht via het contactformulier 

coachingspraktijk marieke van lenthe
coachingspraktijk marieke van lenthe

Wandelcoaching helpt

Uit onderzoek blijkt dat wandelcoaching meer positieve veranderingen te weeg brengt dan niets doen of zelf aan de slag gaan met problemen.

Hoogleraar en omgevingspsycholoog Agnes van den Berg verrichtte onderzoek naar de effecten van wandelcoaching voor mensen met burn-out /overspannen of stressklachten. De resultaten van het onderzoek tonen aan dat wandelcoaching meetbaar effectief is bij het tegengaan van burn-out en stress gerelateerde klachten. Het helpt mensen op weg naar herstel en vitaler leven.

Na afloop van de wandelcoaching ervaarden de deelnemers in de onderzoeksgroep:

 • meer bevlogenheid
 • meer tevredenheid over het leven
 • minder stress
 • minder overspannen
 • minder burn-out klachten
 • meer mildheid en acceptatie
 • meer zelfvertrouwen
 • meer bewustzijn van zichzelf en de omgeving
 • meer zin om iets te ondernemen, in actie te komen
 • meer plezier in werk
   
   
   
   

Vergoeding coaching door werkgever

Veel werkgevers zien het belang van vitale en gelukkige medewerkers in en zijn vaak bereid om te investeren in hun medewerkers zodat de medewerker zelf fijner in zijn vel zit en dit ook de collegialiteit bevordert. Vandaar dat er bij veel bedrijven budget is gereserveerd voor scholingskosten, waar coaching dikwijls ook onder valt. Overweeg je een of meerdere sessies natuurcoaching dan kan het dus de moeite waard zijn of het bij jouw werkgever na te vragen of er ook voor jou vergoeding mogelijk is.